Herfstfeest buitenatelier

 

Schrijfatelier Wagnerplein

Schrijfatelier 2017-1Donderdagavond 13 juli kwam het Schrijfatelier Wagnerplein samen op het voormalig mobilisatiecomplex. De volgende dag ontvingen we een prachtig verslag van Ad Nouwens over de schrijversavond. Deze tekst is werkelijk een cadeautje!

“Het Groeilokaal is een geweldige locatie; de kudde graasde zijn buik vol en de achtergrond was gevuld met zacht geraas van asfaltvretende benzineslurpende bakken. De azuren stroken waren afwezig maar het bewolkte grijs papier-maché hield zijn tranen gelukkig op zak. We hebben het droog gehouden. Deze avond, waar vooral de teambuilding de boventoon voerde, was er een om niet snel te vergeten. De lekkerste tomaatjes, gebakjes, kazen, noten, kikkers, thee, heksennogwat, enz. vulden niet alleen de magen maar zijn ook een blijk van waardering naar elkaar toe. Heerlijk. Misschien beseffen we het niet allemaal maar deze bijzondere groep mensen, die toevallig een liefde voor taal heeft, is erg vertrouwd met elkaar en draagt elkaar op handen. Later op de avond gingen ze door het vuur. Het schrijven is op een laag pitje komen te staan maar er is een stevige steen gelegd om verder te gaan met het schrijfatelier. Onze huisfotograaf wist de kudde zo te hoeden dat enkele foto’s een herinnering bewaren.

Het atelier zou het atelier niet zijn als er links en rechts geen voordracht van eigen werk was.

De avond groeide en links en rechts moesten enkelen de schoenen naar huis brengen. In wat kleinere kring is rond het kampvuur nog wat gelezen uit eigen werk en hebben ontboezemingen de sterren begroet. Het is duidelijk dat als je ooit pyromane neigingen in de genen krijgt, dat je die dan bij Ivon en Marleen tot ontwikkeling kunt brengen: Vuurtjestokers van het eerste uur.
De harde kern heeft het licht in het bos uit gedaan en de sporen gewist.

Ik kan niet anders zeggen dan: bedankt allemaal voor deze geweldige avond samen.”

Huttonia feest

 

Met heel veel dank aan:  Ivon, Roel, Demian ,Geert en Maartje , Jeroen, Cliff, Ellen, Patrick, Brand, Demian, Wietske, Barry, Arijan , Monique, Godert, Marcel, Patrick, Coen, Hans, Marcelle, Bas, Janny, Alessandra en natuurlijk alle ouders, grootouders en jonge bezoekers die het zo gezellig en relaxed maakten!!! 

Bedankt ook Art Fact, Tilburg Toont, Transportbedrijf P. Kolen, Krejakids013, Het Bakhuis Tilburg, Het Groeilokaal, Stichting Torus en natuurlijk provincie Noord-Brabant.

 

Huttonia feest!

Kinderen bouwen met Krejakids013 en Het Groeilokaal aan Huttonia

5 juni Huttonia feest!
Neem je ouders, opa, oma en buren mee naar buiten en kom naar Huttonia op zondag 5 juni. Je kunt hutten bezoeken, met wilgentakken bouwen en mini boomhutjes maken. Voor je ouders is er muziek van Henk Kuiper te beluisteren, uitgevoerd door Geert van den Akker.

De naam Huttonia is bedacht door bioloog Henk Kuiper (1951). Hij was, zoals hij dat zelf noemde, hutmaf. Het liefst woonde hij in een eenvoudig zelfgebouwde hut in de natuur. Veel kinderen en volwassenen bezochten Huttonia en Henk vertelde ze graag over de planten en dieren.

Krijg jij ook al de hutkriebels? Op 5 juni mag je voor 10 euro gebruik maken van ons bouwmateriaal en een plekje in Huttonia. Vraag wel aan je vader of moeder je te helpen bij het bouwen van je hut.

Bedankt allemaal!

Hartelijk bedankt Art Fact, Groenrijk, Ecodorp Brabant, HPJ Kolen transportbedrijf en Geofoxx voor jullie bijdrage aan het Fête de la Nature bosfeest op 21 mei 2016.

Speciale dank aan onze jongste sponsors Carel en Niels Doszmann.

En niet te vergeten: Geert van de Akker, Luuk van de Rijken, Roel Sloot, Jael Nouhet, Henk Eshuis, Shannah Mulder, Gert Brunnik, Wietske Weijtmans, Arijan van Hoek, Paul van Rijswijk, Wieke Bout, Barry Verhaaren, Hanneke Duijkers, Danielle van de Pol, Brand Heek, Anton Sluijtman, Karlijn Mutsaers, Bob Carels, Shannah Mulder, Ellen Rooyendijk, Jacques Renon, Neeltje van Bekkum, Martin Broesterhuizen, Joop Verhagen, Emiel van Zeijl, Mieke Driessen, Paul Nas, Lex Kieliem, Anke van Iersel en Maarten Hutten

we hadden Fête de la Nature niet kunnen realiseren zonder jullie.

Art-fact-logo

HPM Kolen Ecodorp-Brabant logo_5cb960e50alogo-padding-300x212