Schrijfatelier Wagnerplein

Schrijfatelier 2017-1Donderdagavond 13 juli kwam het Schrijfatelier Wagnerplein samen op het voormalig mobilisatiecomplex. De volgende dag ontvingen we een prachtig verslag van Ad Nouwens over de schrijversavond. Deze tekst is werkelijk een cadeautje!

“Het Groeilokaal is een geweldige locatie; de kudde graasde zijn buik vol en de achtergrond was gevuld met zacht geraas van asfaltvretende benzineslurpende bakken. De azuren stroken waren afwezig maar het bewolkte grijs papier-maché hield zijn tranen gelukkig op zak. We hebben het droog gehouden. Deze avond, waar vooral de teambuilding de boventoon voerde, was er een om niet snel te vergeten. De lekkerste tomaatjes, gebakjes, kazen, noten, kikkers, thee, heksennogwat, enz. vulden niet alleen de magen maar zijn ook een blijk van waardering naar elkaar toe. Heerlijk. Misschien beseffen we het niet allemaal maar deze bijzondere groep mensen, die toevallig een liefde voor taal heeft, is erg vertrouwd met elkaar en draagt elkaar op handen. Later op de avond gingen ze door het vuur. Het schrijven is op een laag pitje komen te staan maar er is een stevige steen gelegd om verder te gaan met het schrijfatelier. Onze huisfotograaf wist de kudde zo te hoeden dat enkele foto’s een herinnering bewaren.

Het atelier zou het atelier niet zijn als er links en rechts geen voordracht van eigen werk was.

De avond groeide en links en rechts moesten enkelen de schoenen naar huis brengen. In wat kleinere kring is rond het kampvuur nog wat gelezen uit eigen werk en hebben ontboezemingen de sterren begroet. Het is duidelijk dat als je ooit pyromane neigingen in de genen krijgt, dat je die dan bij Ivon en Marleen tot ontwikkeling kunt brengen: Vuurtjestokers van het eerste uur.
De harde kern heeft het licht in het bos uit gedaan en de sporen gewist.

Ik kan niet anders zeggen dan: bedankt allemaal voor deze geweldige avond samen.”