Het Groeilokaal in Tilburg is op zoek naar mensen uit de omgeving, liefst uit Tilburg, die willen meewerken aan De Proeftuin. De Proeftuin is een etalage permacultuur moestuin met domekas, waar vanaf 9 mei meedoendagen en een programma start voor kinderen. De Proeftuin bevindt zich in in een nog veel groter bosgebied van 18 hectare.

De Proeftuin verbindt kinderen spelenderwijs met de natuur en met het ontwerpen en beheren van een gezonde omgeving. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de dieren, planten en medemensen waar we onze aarde mee delen. We noemen dit permacultuur.
Dit betekent bijvoorbeeld dat kinderen gaan leren waarom het goed is bepaalde kruiden en groenten bij elkaar te zetten zodat ze elkaar helpen gezond te blijven.

Het kan om mensen gaan zijn met interesses op verschillende vlakken.
‘Gewone’ moestuinierders, ervaren of juist startende permaculturisten die graag willen leren. Mensen die verzot zijn op tomaten kweken of dingen bouwen voor de tuin.
Er is nog plek om mee te doen tijdens de meedoendagen op zaterdagen voor kinderen.

Voel je je aangesproken, laat wat van je horen! Je kunt een email sturen naar deproeftuin@hetgroeilokaal.nl of zet je naam op de facebook gastenlijst 

Op 13. 14.en 15 April hebben we tevens het knalweekend waarin de tuin wordt afgemaakt voor de open dagen 21 en 22 april.

* Knalweekend op facebook
* Meer over De Proeftuin

 

 

Geen velden gevonden.